Software ontwikkeling productielijnen beeldbuizen

Als automation engineer bij een afdeling die software ontwerpt, programmeert,droogtest en in bedrijf stelt voor productielijnen van beeldbuizen, verscheidene projecten cq trajecten uitgevoerd. De besturingen bestonden uit Siemens S7-SCL, Siemens OP's, Siemens servo's en netwerken als profibus, RS232 en ethernet.

Een greep uit onze werkzaamheden:

-Ontwerpen (functioneel, detail en flowcharts), programmeren en in bedrijf stellen (PICS en in Mexico) van een machine die de beeldbuisnek verwijdert cq plaatst.

-Ontwerpen (flowcharts), programmeren en in bedrijf stellen (PICS en on site in Mexico en Tsjechie) van een machine die de doorslag van het kanon meet.

-Ontwerpen (functioneel, detail en flowcharts), programmeren en in bedrijf stellen (PICS, in Mexico, Tsjechie en China) van een lijn die folie plakt op het scherm van een beeldbuis. Deze lijn bevat een vloertransport, diverse procesposities, 2 folieplakmachines en 4 robots. De kwaliteit wordt bewaakt met een SCADA en MES systeem.

-Als teamleider verantwoordelijk voor calculatie, planning, coordinatie, engineering en inbedrijfstelling (Mexico) van 9 hangende transportsystemen. De transportsystemen bestaan uit verschillende typen, namelijk continu, indexerend en power en free.

-Ontwerpen (functioneel, detail en flowcharts) en programmeren van een vloertransport met routingsysteem die beeldbuizen verdeelt over verschillende meetmachines.

-Calculeren, ontwerpen (functioneel, detail en flowcharts), programmeren en droogtesten (PICS) van een besturing voor een vloertransport met routingsysteem voor een glasfabriek. De lijn bestaat uit verschillende PLC's met master slave koppeling.

-Ombouwen van een back end voor een productielijn van beeldbuizen in Mexico. Werkzaamheden waren mechanische, elektrische en softwarematige aard.

-Instrueren van eindgebruikers over het functioneren van machines in Mexico en China. Tevens trainingen verzorgen met betrekking tot de gebruikte software standaard.

-Deelgenomen aan werkgroepen om de softwarestandaard, het ontwerpproces, programmeerproces en inbedrijfstelling te vereteren.